Gluténmentes Maradékból elkészíthető Praktikus Séf recept
Elkészítési idő Egyéb
Elkészítési idő kb. 1 óra
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Olcsó
Hány főre? 4-6 fő
Melyik évszak? Nyár

Hozzávalók

Leírás

Így lesz különleges és fehérjedús a padlizsánkrém – a sült padlizsán főtt csicserivel, sok fokhagymával, citrommal, no meg fűszerekkel társítva remek újítás.

Villával szurkáljuk meg a padlizsán héját, és 200 fokos sütőben süssük 30-40 percen át, hogy a húsa puha, könnyen kenhető legyen. A kézmelegre hűlt sült padlizsánt hosszában vágjuk félbe, a húsát kaparjuk ki a héjából, fakanállal vagy rozsdamentes villával "törjük" egyenletes állagúra. A főtt és leszűrt csicseriborsót a fűszerekkel és a padlizsán húsával együtt botmixerrel vagy turmixba téve dolgozzuk krémesre. Kész. Szendvicsbe, pitával, frissen hasábokra vágott zöldségekkel mártogatva egyaránt remek.

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány


Photo by Anna Pyshniuk from Pexels