Gluténmentes
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
Tojásmentes
Vega
Vegán
kb. 1 óra
Könnyű
4-6 fő
Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

1 közepes méretű padlizsán
40 dkg csicseriborsó
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
1 bio citrom reszelt héja és frissen facsart leve
½ evőkanál kömény
¼ teáskanál koriander
¼ teáskanál őrölt paprika

Elkészítés

Így lesz különleges és fehérjedús a padlizsánkrém – a sült padlizsán főtt csicserivel, sok fokhagymával, citrommal, no meg fűszerekkel társítva remek újítás.

Villával szurkáljuk meg a padlizsán héját, és 200 fokos sütőben süssük 30-40 percen át, hogy a húsa puha, könnyen kenhető legyen. A kézmelegre hűlt sült padlizsánt hosszában vágjuk félbe, a húsát kaparjuk ki a héjából, fakanállal vagy rozsdamentes villával “törjük” egyenletes állagúra. A főtt és leszűrt csicseriborsót a fűszerekkel és a padlizsán húsával együtt botmixerrel vagy turmixba téve dolgozzuk krémesre. Kész. Szendvicsbe, pitával, frissen hasábokra vágott zöldségekkel mártogatva egyaránt remek.

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány