Padlizsános csicserikrém










Hozzávalók
Leírás
Így lesz különleges és fehérjedús a padlizsánkrém – a sült padlizsán főtt csicserivel, sok fokhagymával, citrommal, no meg fűszerekkel társítva remek újítás.
Villával szurkáljuk meg a padlizsán héját, és 200 fokos sütőben süssük 30-40 percen át, hogy a húsa puha, könnyen kenhető legyen. A kézmelegre hűlt sült padlizsánt hosszában vágjuk félbe, a húsát kaparjuk ki a héjából, fakanállal vagy rozsdamentes villával "törjük" egyenletes állagúra. A főtt és leszűrt csicseriborsót a fűszerekkel és a padlizsán húsával együtt botmixerrel vagy turmixba téve dolgozzuk krémesre. Kész. Szendvicsbe, pitával, frissen hasábokra vágott zöldségekkel mártogatva egyaránt remek.
Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány
Photo by Anna Pyshniuk from Pexels