Leves
gluténmentes
Gyümölcsös
Laktózmentes
Maradékból elkészíthető
Nyers
Vega
Vegán
kb. 5 -10 perc
Könnyű
1 fő
Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

Személyenként:
1 nagyobb őszibarack
1 kávéskanál fahéj
esetleg méz
kevés frissen facsart bio citromlé
a fahéj helyett ízesíthető néhány levél apróra vágott bazsalikommal

Elkészítés

Túl sok őszit vettél? Sebaj. Vagy kissé szappanízű? Levesnek nyersen épp jó lesz. Néhány perc, és kész.

A megmosott, kockákra vágott barackra öntsünk annyi tiszta vizet, amennyi épp ellepi. Turmixoljuk, szórjuk meg fahéjjal, ha kell, mézzel, citromlével, kedvenc fűszerünkkel ízesíthetjük, és kész is a krémes-édes nyári leves. Ha nincs kéznél turmix, akár villával is pépesíthető a barack. Nagy melegben hűtve az igazi.
Másképp: Szilvával, körtével vegyesen is finom, feltétként fehérjedús, szárazon pirított dióval. Gazpachóként is bevált: 4 személyre 7 nagyobb őszibarackhoz kell 1 gyöngy- vagy mogyoróhagyma, 1 kisebb gerezd fokhagyma, ízlés szerint fél darab vagy kevesebb kígyóuborka. A hozzávalókat kisebb darabokra vágva, kevés vízzel felöntve turmixoljuk. Ízlés szerint kissé sózzuk, apróra vágott friss bazsalikommal fűszerezzük.

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány