Gluténmentes Laktózmentes Maradékból elkészíthető Praktikus Séf recept Tojásmentes Vega Vegán
Elkészítési idő Egyéb
Elkészítési idő kb. 1-1,5 óra
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Olcsó
Hány főre? kb. 4 fő
Melyik évszak? Egész évben

Hozzávalók

Leírás

A sokféleképpen ízesíthető bab szendvicsekbe is kenhető, kiváló fehérjeforrás - vörös babból hagymásan vagy paradicsomosan is remek, ahogy szereted.

Hagymás változat: Nyers hagymával az igazi, de enyhén párolva-pirítva is összekeverhető a sötétvörös főtt babbal, a fűszerekkel, olajjal, majd botmixerrel törjük ne túl sima pürévé. Ha túl sűrű, a bab főzőlevével v. kevés vízzel lazíthatjuk. Pikánsabb lesz, ha őrölt köményt, tört koriandermagot is adunk hozzá. Mártogatósként pirított kenyérrel, friss zöldségekkel, de kenyérre kenve szendvicsbe is finom.
Pikáns paradicsomos: Az újhagyma zöldjével együtt mehet bele, ha vöröshagymával készül, az enyhén párolva-pirítva is összekeverhető a többi hozzávalóval, majd botmixerrel ízlés szerint simára vagy darabosra pürésíthető. Ha túl sűrű, a bab főzőlevével v. kevés vízzel lazíthatjuk. (Réthy Katalin receptje a Babos könyvből.)

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány