Gluténmentes
Laktózmentes
Tojásmentes
Vega
Vegán
kb. 10 perc
Könnyű
4 fő
Egész évben
Olcsó

Hozzávalók

30 dkg zöldborsó
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál olívaolaj
szezámkrém/tahini (elhagyható)
friss bazsalikom, menta, só, bors ízlés szerint

Elkészítés

A borsót kevés vízzel felöntve, fedő alatt pároljuk 4-5 percig (télen fagyasztottból is jó). Ha kihűlt, a többi hozzávalóval együtt tegyük turmixba, vagy botmixerrel dolgozzuk krémesre. Kész. Szendvicsbe, pirítósra, frissen hasábokra vágott zöldségekkel mártogatva egyaránt remek.
Ínyenceknek: tahini helyett frissen facsart citromlé, bazsalikom helyett petrezselyemzöld, de metélőhagyma, tavasszal medvehagyma, szerecsendió, chili(pehely) vagy zöld erős paprika is mehet bele.

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány