Leves
gluténmentes
Laktózmentes
Praktikus
Tojásmentes
Vega
Vegán
kb. 25 perc
Könnyű
4 fő
Egész évben
Olcsó

Hozzávalók

70 dkg zöldborsó
1 fej vöröshagyma vagy 2-3 szál újhagyma
5 dkg póré (elhagyható)
1 szem burgonya (elhagyható)
2 evőkanál (olíva)olaj
só, bors, szerecsendió (elhagyható)
5-7 levél menta

Elkészítés

A felszeletelt hagymákat az olajon kissé pároljuk meg, adjuk hozzá a kockákra vágott burgonyát, majd a zöldborsót, öntsük föl annyi vízzel (vagy zöldségalaplével), hogy épp ellepje, majd sózzuk, borsozzuk, és 15-20 perc alatt főzzük puhára. Ha kész, szórjuk bele a mentaleveleket, turmixoljuk a levest, és ha túl sűrű lett, vízzel hígítsuk. Ízlés szerint frissen durvára őrölt borssal (esetleg szerecsendióval, fokhagymával, maréknyi petrezselyemzölddel) fűszerezzük. Kész!
A fehérjedús borsó a nyári melegben hűsítő mentával hidegen is remek fogás, ősztől tavaszig melegen fogyasztva véd a megfázások ellen.

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány