Desszert
Gyümölcsös
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
kb. 1 óra
Könnyű
4-6 fő
Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

18 cm-es formához:
90 g liszt
1/2 teáskanál sütőpor
csipet
50 g vaj
100 g cukor
1 db tojás
1 tasak vaníliás cukor
60 g tej
josta/ ribizli

Elkészítés

A lisztet a sütőporral, sóval egy tálban összekeverjük.

Egy másik edényben a cukrot, a vaníliás cukrot és puha vajat robotgéppel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojást és addig verjük, amíg szép sima nem lesz.

Ehhez adjuk hozzá felváltva a sütőporos lisztet és a tejet alapos keverés közben.

Előkészített sütőformába öntjük a tésztánkat és 175 fokosra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd visszavesszük a hőfokot 150 fokra és megszórjuk a gyümölccsel, majd további 35-40 perc alatt készre sütjük.

Sarnyai Tünde receptje