Saláta
Gluténmentes
Laktózmentes
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Tojásmentes
Vegán
kb. 30-35 perc
Könnyű
4 fő
Egész évben
Olcsó

Hozzávalók

500 g salátakrumpli
500 g csiperkegomba
A salátaöntethez:
1 dl kedvenc hazai, hidegen sajtolt olajad
3 evőkanál balzsamecet
1 mokkáskanál porcukor
1 teáskanál mustár
1 csokor petrezselyem
1 közepes lilahagyma
olaj, só, bors

Elkészítés

Az öntet hozzávalóit tegyük egy jól záródó üvegbe és rázzuk össze alaposan. Szükség esetén kevés vizet is adhatunk hozzá. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

Ebbe az öntetbe rakjuk a korábban lobogó vízben előfőzött gombafejeket és a megfőzött és vékony szeletekre vágott krumplit.

Óvatosan keverjük össze és pihentessük.

A receptet köszönjük a Bio-Fungi Kft-nek. Még több termesztett gombás recept: www.gombarecept.hu