Tészta
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
Tojásmentes
Vega
kb. 20-25 perc
Könnyű
4 fő
Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

30 dkg gomba
1 nagy sárgarépa
1 nagy vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 kápiapaprika
3 kis paradicsom
1 zellerszár
1 kisebb padlizsán
2 evőkanál (szőlőmag)olaj
só, bors, őrölt kömény, kurkuma, tört koriander
1 evőkanál currypor
1 dl tejföl (vegánoknak növényi)
1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
citromlé és petrezselyem ízlés szerint

Elkészítés

Pikáns és gyorsan kész – a zöldséges gombacurry remek vitamin-, ásványianyag-, fehérje- és rostforrás.

Vágjuk kisebb karikákra a répát, apróra a hagymát, paprikát, paradicsomot, padlizsánt, és az egészet tegyük egy lábosba, sózzuk, borsozzuk, öntsünk alá kb. fél deci vizet, és fedő alatt pároljuk ne túl puhára. Félidőben adjuk hozzá a felszeletelt gombát, (angol)zellerszárat, fokhagymákat. Fűszerezzük frissen tört korianderrel, őrölt köménnyel, kurkumával. Ha roppanósra párolódtak a zöldségek, habarjuk be (ha túl sűrű, adjunk még hozzá vizet), és ízesítsük bőven curryval, frissen facsart citromlével, apróra vágott petrezselyemmel. Bármilyen testesebb durumtésztával finom.

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány