Fűszeres húsgolyók paradicsomos chutneyval
Húsos
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
Főétel
35-40 perc
Egyszerű
Olcsó
2 fő
Nyár
Hozzávalók
Leírás
1. A húsgolyókhoz a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és megpirítjuk, majd összekeverjük a darált hússal és a többi hozzávalóval. Gombócokat formálunk belőle és kevés olajon megsütjük.
2. A chutneyhoz az almát és a vöröshagymát megpucoljuk, majd a paradicsommal együtt kockára vágjuk. A cukrot karamellizáljuk, amihez először a hagymát, majd az almát és a paradicsomot adjuk hozzá és az egészet együtt pároljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és addig főzzük amíg a paradicsom teljesen szét nem fő.
3. Amikor elkészült a chutney hozzáadjuk a gombócokat és további 10-15 perc összefőzzük.
Sarnyai Tünde receptje