Húsos Maradékból elkészíthető Praktikus Séf recept
Elkészítési idő Főétel
Elkészítési idő 35-40 perc
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Olcsó
Hány főre? 2 fő
Melyik évszak? Nyár

Hozzávalók

Leírás

1. A húsgolyókhoz a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és megpirítjuk, majd összekeverjük a darált hússal és a többi hozzávalóval. Gombócokat formálunk belőle és kevés olajon megsütjük.

2. A chutneyhoz az almát és a vöröshagymát megpucoljuk, majd a paradicsommal együtt kockára vágjuk. A cukrot karamellizáljuk, amihez először a hagymát, majd az almát és a paradicsomot adjuk hozzá és az egészet együtt pároljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és addig főzzük amíg a paradicsom teljesen szét nem fő.

3. Amikor elkészült a chutney hozzáadjuk a gombócokat és további 10-15 perc összefőzzük.

Sarnyai Tünde receptje