Főétel
Húsos
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
35-40 perc
Könnyű
2 fő
Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

Húsgolyóhoz
250 g darált pulykacomb
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál balzsamecet
1 tojás
30 g paradicsompüré
1 kis fej vöröshagyma
10 g reszelt parmezán
friss oregánó
só, bors
teljes kiőrlésű liszt
1 evőkanál olaj
Paradicsomos chutneyhoz
500 g paradicsom
1 alma
1 evőkanál cukor
2 gerezd fokhagyma
só, bors, balzsamecet
olívaolaj
1 kis fej vöröshagyma
friss oregánó, bazsalikom

Elkészítés

1. A húsgolyókhoz a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és megpirítjuk, majd összekeverjük a darált hússal és a többi hozzávalóval. Gombócokat formálunk belőle és kevés olajon megsütjük.

2. A chutneyhoz az almát és a vöröshagymát megpucoljuk, majd a paradicsommal együtt kockára vágjuk. A cukrot karamellizáljuk, amihez először a hagymát, majd az almát és a paradicsomot adjuk hozzá és az egészet együtt pároljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és addig főzzük amíg a paradicsom teljesen szét nem fő.

3. Amikor elkészült a chutney hozzáadjuk a gombócokat és további 10-15 perc összefőzzük.

Sarnyai Tünde receptje