Gluténmentes Laktózmentes Praktikus Tojásmentes Vega Vegán
Elkészítési idő Egyéb
Elkészítési idő 20-25 perc
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Olcsó
Hány főre? kb. 6 fő
Melyik évszak? Nyár

Hozzávalók

Leírás

A kockákra vágott vöröshagymát, cukkinit (héjastól), a karikákra vágott pórét némi sóval, borssal ízesítve kevés szőlőmagolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagyma felét, és az egészet nem túl simára turmixoljuk. (Ez az alap, ez forrón mehet üvegekbe és a dunsztba, ha kihűlt, akkor meg a kamrapolcra. Semmilyen tartósító nem kell bele, esetleg a massza tetejére csorgassunk egy kanál szőlőmagolajat, mielőtt az üveget lezárjuk.) Az alapot ízesíthetjük a hozzávalóknál felsorolt fűszerekkel, ízlés szerint kísérletezve. A darált diótól krémesebb és igazán pikáns lesz. Mártogatósnak, kenyérre kenve, szendvicsbe, reggelire egyaránt finom.

Recept: Föld Napja Alapítvány - Húsmentes Hétfő kampány

Photo by Caroline Attwood on Unsplash