Diós cukkinikrém
Gluténmentes
Laktózmentes
Praktikus
Tojásmentes
Vega
Vegán
Egyéb
20-25 perc
Egyszerű
Olcsó
kb. 6 fő
Nyár
Hozzávalók
Leírás
A kockákra vágott vöröshagymát, cukkinit (héjastól), a karikákra vágott pórét némi sóval, borssal ízesítve kevés szőlőmagolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagyma felét, és az egészet nem túl simára turmixoljuk. (Ez az alap, ez forrón mehet üvegekbe és a dunsztba, ha kihűlt, akkor meg a kamrapolcra. Semmilyen tartósító nem kell bele, esetleg a massza tetejére csorgassunk egy kanál szőlőmagolajat, mielőtt az üveget lezárjuk.) Az alapot ízesíthetjük a hozzávalóknál felsorolt fűszerekkel, ízlés szerint kísérletezve. A darált diótól krémesebb és igazán pikáns lesz. Mártogatósnak, kenyérre kenve, szendvicsbe, reggelire egyaránt finom.
Recept: Föld Napja Alapítvány - Húsmentes Hétfő kampány
Photo by Caroline Attwood on Unsplash