Desszert
Gluténmentes
Laktózmentes
Praktikus
Snack
40 perc
Könnyű
4-6 fő
Ősz ,
Olcsó

Hozzávalók

500 gr főtt cékla összedarálva
150 gr dió darálva
2 db L-es házi tojás (0-s vagy 1-es kód, magyar)
2 ek méz
2 evőkanál karobpor/kakaópor (Fair Trade)
2 ek szőlőmagolaj
200 gr jó minőségű, legalább 70% kakaótartalmú, pálmaolaj-mentes étcsokoládé (Stühmer, Vivani, stb.)
1 csipet só, chilli ízlés szerint

Elkészítés

A csokoládét egy mikrózható tálba tördeljük, hozzáadjuk a mézet és az olajat, majd kb. fél perc alatt összemelegítjük, a mikróból kivéve krémesre keverjük és hűlni hagyjuk (melegen nem lehet a tojáshoz adni). A tojásokat habosra felverjük egy csipet sóval, hozzáadjuk a krémes csokoládét. A céklát, a kakaót/karobport és a diót összekeverjük, a tojásos-csokis keverékhez adjuk. Ínyenceknek mehet bele egy kis chilli paprika. A tésztát egy kivajazott, kilisztezett tűzálló edénybe öntjük, megszórhatjuk egy is dióval, és 10-15 perc alatt megsütjük, közepes lángon. Akkor jó, mikor még ragad a villára, de még nem hólyagosodik a tészta teteje. Picit hagyjuk állni szeletelés előtt. Ebben a süteményben a sok-sok egészséges hozzávaló mellett az a legzseniálisabb, hogy sosem szárad ki, még hidegen is krémes (de szilárd) marad. Őszi esős hétvégéken, egy bögre teával kuckózáshoz finom, szuper egészséges és melengető édesség.

Gyuris Anett receptje