Főétel
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
Vega
1-1,5 óra
Könnyű
4 fő
Ősz , Tél ,
Megfizethető

Hozzávalók

Brokkolifasírt
500 g brokkoli
2 db tojás
2 gerezd fokhagyma
100 g reszelt sajt
só, bors, zsemlemorzsa
Csicseriborsó főzelék
500 g csicseriborsó (előző este be kell áztatni)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
2-3 dl zöldségalaplé
gyömbér, só, bors, őrölt kömény

Elkészítés

A brokkolit sós vízben megfőzzük, majd leöntjük róla a vizet és villával összetörjük.

Hozzáadjuk a tojásokat, a fokhagymát, a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk és annyi zsemlemorzsát amitől már formázhatóvá válik.

A formázott fasírtokat zsemlemorzsába forgatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Az előző este beáztatott csicseriborsót sós vízben megfőzzük.

Olajon a hagymát megdinszteljük, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a fűszereket, majd a főtt csicseriborsót is.

Öntsük fel zöldségalaplével. Forraljuk össze, majd egy merőkanálnyit vegyünk ki a főzelékből és turmixoljuk össze. Ezzel az összeturmixolt csicseriborsóval sűrítjük be a főzelékünket.

Sarnyai Tünde receptje