Desszert
Gyümölcsös
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
kb. 40-45 perc
Könnyű
8-10 fő
Egész évben
Olcsó

Hozzávalók

(1 bögre 2 dl)
2 tojás
1/4 bögre cukor
1 bögre natúr joghurt vagy kefír
1/2-1/4 bögre (szőlőmag)olaj
2 bögre liszt
1,5 kávéskanál szódabikarbóna vagy 1 sütőpor
ízlés szerint őrölt fahéj
1 alma apró hasábokra vágva
A tetejére:
(bio)mazsola vízben előáztatva
apróra tört étcsokoládé
lecsepegtetett házi meggybefőtt vagy más aszalt vagy friss gyümölcs vegyesen (mélyhűtött is lehet)
mandula- és dióhasábok

Elkészítés

Gyors, olcsó és nagyon finom – ízlés szerint variálható ízletes magokkal, aszalt és friss gyümölccsel, étcsokival.

A liszt lehet vegyesen fehér búzaliszt, teljes őrlésű bio búzaliszt, tönköly, rozsliszt, vagy ami éppen van, a cukor akár el is hagyható, és szódabikarbónával nekünk jobban ízlik. A hozzávalókat a megadott sorrendben egy mélyebb tálba téve simára keverjük (előbb a tojást a cukorral, majd a joghurttal stb., tehát nem egyszerre mindet, minél többet keverjük, annál lazább, levegősebb lesz a tészta), végül belekeverjük az almát, esetleg a mazsolát, és a masszát kivajazott tepsibe öntjük. A tetejére halmozzuk egyenletesen elosztva az apróra vágott finomságokat, a felezett meggyet, gyümölcsöket, magokat, (fairtrade) étcsokit, és a sütit közepes lángon kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Szeletelve jól fagyasztható, nem kell az egészet egyszerre megenni.

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány