Snack
Gyümölcsös
Laktózmentes
Maradékból elkészíthető
Tojásmentes
kb. 1 óra
Könnyű
12-15 szelet
Ősz , Tél ,
Olcsó

Hozzávalók

Tészta:
300 g liszt
fél csomag sütőpor
egy csipet
40 g cukor
4 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj
8-10 evőkanál víz
Töltelék:
3-4 db alma
két evőkanál étkezési keményítő
fahéj, gyömbér, örölt ánizs

Elkészítés

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk (először a száraz hozzávalókat, végül az olajat és a vizet adjuk hozzá). Kb. fél órát pihentetjük. Közben az almát lereszeljük és hozzáadjuk a fűszereket és a keményítőt. A tésztát két egyenlő részre osztjuk és kinyújtjuk. Kilisztezett tepsibe belerakjuk az egyik kinyújtott tésztát, amire ráhalmozzuk a tölteléket és a tészta másik felével pedig beborítjuk. Villával megszurkáljuk a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

Sarnyai Tünde receptje