Saláta
Cukormentes
gluténmentes
Gyümölcsös
Vega
Vegán
20 perc
Könnyű
4 fő
Egész évben
Olcsó

Hozzávalók

5 közepes sárgarépa (kb. 60 dkg)
2 nagy savanykás alma
5 dkg dióbél
1-2 evőkanál olaj
csipetnyi só, bors
Ráadás (elhagyható):
maréknyi mazsola
vagy 1 bio narancs és friss gyömbér

Elkészítés

A megtisztított sárgarépát és almát vágjuk nagyon keskeny hasábokra, vagy reszeljük le. A diószemeket törjük durvára, száraz serpenyőben pirítsuk 1-2 percig, amíg illatozni kezd. A mazsolát (elhagyható) néhány percig áztassuk vízbe, majd kissé átmosva alaposan csepegtessük le. A hozzávalókat keverjük össze egy mélyebb tálban, locsoljuk meg (szőlőmag) olajjal, ízlés szerint enyhén sózzuk, borsozzuk és máris tálalhatjuk. Mazsola helyett ízesíthetjük egy bio narancs reszelt héjával, apróra vágott gerezdjeivel és frissen reszelt gyömbérrel.

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány