"Úristen, a klímaváltozás miatt nem lesz csoki meg kávé, sőt bor sem?"

"Akkor majd bogarat fogunk enni?"

"Nem, nagyi, húslevest sem!"

"Basszus, megint otthon maradt a vászonzsák. Jó, akkor elteszem a zsebembe, kapucnimba, kezembe."

Ilyen és ehhez hasonló helyzettel, kérdéssel mindenki találkozott már, aki belevágott egy fenntarthatóbb életformába, étrendbe, érdeklődik a környezetvédelem iránt.
A Food Wave projekt keretében Pest megye támogatásával megvalósuló művészeti versenyünk célja, hogy mémeken, karikatúrákon keresztül hívjük fel a figyelmet a fenntartható étkezés fontosságára, a fenntartható életmód kihívásaira.
A pályaművek középpontjában a fenntartható étkezés témája áll, ezen belül a beérkező művek fókuszában a hazai, szezonális alapanyagok használata, az élelmiszerhulladék csökkentés, a húsfogyasztás csökkentés témája legyen. 
A beérkezett alkotásokból egy szakmai és egy közönség díjast választunk ki, valamint 15 kiválasztott művet egy kiállításon teszünk majd közzé.
További információért, inspirációért kövesd a verseny Facebook eseményét! 


 

Pályázati kiírás

A pályamunkáknak az alábbi technikai paramétereknek kell megfeleniük:
  • az elbíráláshoz JPEG formátumban várjuk a műveket, 1920 x 907 pixel (72 dpi) felbontásban, RGB színmódban
  • a zsűri által kiválasztott alkotásokat A3 formában állítjuk majd ki, ezért a műveknek rendelkezésre kell állnia nyomtatható formában,TIFF vagy Illustrator EPS formátumban, 420 mm x 297 mm (300 dpi) méretben, CYMK színprofillal és 5 mm-es kifutóval
  • a pályaműveket emailben várjuk a memverseny@gasztrohos.hu címre (a fájlok nagy mérete miatt javasoljuk a fájlküldő használatát) 2023. március 31-ig
  • a pályázaton 15-35 év közötti, Pest vármegyei lakosok/diákok/dolgozók vehetnek részt, ezért kérünk, hogy a jelentkezéskor az emailbe írd bele az alábbi nyilatkozatot: "Nyilatkozom, hogy a pályázati feltételeknek megfelelek, 15-35 év közötti, Pest vármegyei lakos/ diák/dolgozó vagyok." A 15 kiválasztott mű beküldőjénél ellenőrizni fogjuk a feltételek teljesülését.

 

Pályázat menete

Pályázási időszak: 2023. március 1. - március 31.
Beadási határidő: 2023. március 31. 23:59
Zsűrizési időszak: 2023. április 1. - 14.
Kiállítás, díjátadó: 2023. május (pontos időpont, helyszín elfogadás alatt)

Szakmai zsűri

Dömötör Tekla
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Innovációs és marketingkommunikációs vezető
Huszár Dániel
animációs rendező
Kráss kontent csapat - Márky Anna, Babaitisz Jorgosz, Gabnay Máté
Sávlekötő és Egy asztalnál műsorok készítői
Puskás-Dallos Péter
zenész, műsorvezető, környezetvédelmi aktivista

Nyeremények

A szakmai és közönség díjas mű alkotója egy-egy 60.000 forint értékű EMAG vásárlási utalványt kap.
A 15 kiválasztott pályaművet egy budapesti helyszínen kiállítjuk, majd egy Pest megyei oktatási intézményben is megtekinthetőek lesznek. Emellett a kiválasztott és nyertes alkotásokat megjelenítjük honlapunkon, valamint a több mint 25.000 követővel rendelkező Facebook és több mint 6.000 követővel rendelkező Instagram oldalunkon is.
 

Inspiráció a pályázathoz