A Fenntartható Falatok Fiataloknak programot azért hívtuk életre, mert hisszük, hogy a középiskolásoknak nem elég csak hallaniuk a fenntartható étkezésről – ki is kell próbálniuk azt!

Ma már sokan tudják, hogy a műanyagszennyezés, a vegetáriánus étrend vagy a helyi élelmiszerek fontos szerepet játszanak a fenntarthatóságban. Mégis, ezek a fogalmak gyakran elvontak maradnak, és a fiataloknak kevés lehetőségük van arra, hogy mindennapi életükben is alkalmazzák őket. Programunk célja, hogy a diákok gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek – saját kezükkel készítsenek fenntartható ételeket, megismerjék az étkezési döntéseik hatásait, és olyan készségeket sajátítsanak el, amelyeket a hétköznapokban is hasznosítani tudnak.

 

Hogyan épül fel a program?

📌 Időtartam: 1 félév vagy 1 tanév
📌 Alkalmak száma: 7 esemény
Nyitó és záró alkalom
5 tematikus foglalkozás, amely workshopokat,
tanulmányi kirándulásokat és diákpróbákat foglal magában
📌 Rugalmasság és helyi fókusz
A programot mindig az adott kerület vagy település adottságaihoz igazítjuk,
hogy a diákok saját környezetükben fedezhessék fel a fenntartható lehetőségeket.



Kiknek szól?

🎓 Középiskolásoknak
🏫 Kerületenként 2-6 iskola bevonásával
👩‍🏫 Iskolánként 2 osztály részvételével (osztályonként minimum 1 pedagógus)

Hogyan lehet csatlakozni?

 

Az érdeklődő iskolákkal és önkormányzatokkal közösen határozzuk meg a részvételi feltételeket és költségeket. Ha szeretnétek, hogy a Fenntartható Falatok Fiataloknak program a ti iskolátokban is elinduljon, keressetek minket bizalommal a gasztrohos@gasztrohos.hu címen.