Szervező:

Időpont:

2017. 08. 01. kedd, 00:00 2017. 08. 31. csütörtök, 23:00

Címkék:

szívószál

Te is észrevetted, hogy a vendéglátóhelyeken már kérés nélkül is tesznek az italodba szívószálat? De vajon hova kerül ez a rövidéletű luxuscikk? Jó esetben hulladéklerakókba, néha a szelektív gyűjtésen keresztül újrahasznosítják, és sajnos nagyon gyakran tengerekben, óceánokban, tavakban végzi, ahol súlyos károkat okoz a vízi élővilágban.

A The Washington Post szerint csak Amerikában naponta 500 millió szívószálat használnak fel és dobnak el, ennyi szívószállal 2,5-szer körbe lehetne tekerni a földet.

Van akkora élvezeti faktora egy ilyen “szívásnak”, hogy beáldozzuk érte az óceáni/tengeri állatvilágot, és ezzel kirúgjuk a lábát egy olyan ökoszisztémának, aminek a csúcsán mi vagyunk?

Csatlakozz te is, és egy hónapig ne kérj szívószálat az italodba!

Játssz! Posztolj egy fotót, amin szívószál nélküli italod látható #szívószálmentes taggel instagramon vagy facebookon. A posztolók között kisorsolunk egy 6 db-os fém szívószál készletet, egy 10 000 Ft értékű két személyes vacsorát a Törökméz-ben, és egy 15 000 Ft-os vouchert a Larus Étterem-be.

Az alábbi Fenntartható Vendéglátóhelyek vállalták, hogy augusztusban csak akkor adnak szívószálat, ha ezt a vendég külön kéri:

Szimpla Háztáji

KIOSK Budapest

Larus Étterem

Doblo Wine & Bar

Kőleves

Törökméz

Hatpöttyös Étterem

Reggeli

Mártogatós

Pántlika

Funky Pho

Czakó kert

Pohárszék Bor & Kávé

HellóAnyu családbarát közösségi tér és kávézó (nyitás augusztus 22-én)