Fontosnak tartjuk, hogy mind a fiatalok, mind az idősebb korosztályok megtanulják és megértsék az összefüggést a tettük és annak környezeti hatásai között. Ennek egyik legmegfoghatóbb és legegyszerűbben érthető területe az étkezés, hiszen ezt tudjuk a legkönnyebben befolyásolni.

Oktatóprogramjaink, előadásaink keretében a résztvevők nemcsak egy életre szóló egészséges és fenntartható táplálkozási útmutatót kapnak, hanem megtanulják, hogy a folyamatokat egészében szemléljék. Felismerik, hogy a Föld erőforrásai végesek, felelősek lesznek tetteikért az étkezés és környezetvédelem területén, és reményeink szerint a teljes szemléletmódjuk megváltozik.

Előadások

Interakítv beszélgetések 60 percben, magyarul vagy angolul

Számít, hogy mit eszel!

Előadás az étkezés és a környezetvédelem kapcsolatáról, amelyben a felelős étkezés alapjairól, az élelmiszer-termelés kihívásairól és veszélyeiről beszélünk.

Reduce, Reuse, Recycle!

Nem lehet eleget hangsúlyozni és tanítani, tanulni: a kevesebb több! Ha már mindenképp felesleg, hulladék képződik, akkor is dönthetünk a környezetünk mellett. Hogyan és mit tudunk a konyhában újrahasznosítani? Szelektáljunk és figyeljük meg melyik típusú szemétből mennyi keletkezik, majd tudatosan próbáljuk meg ezeket csökkenteni.

Az előadást Kump Edina hulladékgazdálkodási szakértő, a hulladekmentes.hu szerkesztője tartja.

"Superfood-ok" nyomában

Léteznek-e superfood-ok? Jobbak-e az egzotikus termékek a hazaiaknál? Az előadás konyhapraktikákkal és spórolási tippekkel fűszerezve nyújt betekintést a superfood-ok világába.

Az előadást Papp Andrea Ibolya gasztrobiológus, a napitaptudas.blog.hu írója tartja.

 

Környezetbarát étkezés utazás közben

Mindnyájan tudjuk, hogy az utazás, turistáskodás igencsak környezetterhelő tevékenységek. De lehet-e úgy utazni, hogy azzal a lehető legkevesebbet ártsunk a környezetünknek? El lehet-e kerülni az utazások során felhalmozódó műanyag csomagolásokat, ki lehet-e kerülni a PET plackos vizet és felelősen, hulladéktermelés nélkül élvezni a helyi ízeket? Előadóink egy világutazó házaspár szerint igen, ráadásul arra is számos példát mutatnak,  hogy töltheti meg a hulladékmentes étkezés igazán autentikus élményekkel nyaralásunkat.

Az előadást Kocsis Dóra és Németh Edvárd a talpalatnyi történetek utazó blog szerzői tartják, akik eddig 50 országban jártak.

Rendezvényzöldítés

Konferenciákat, díjátadókat, megbeszéléseket tervezőknek, összejöveteleket szervezőknek

Környezetbarát rendezvények

A belső megbeszélések vagy a vállalat által támogatott rendezvények a résztvevők számára egyértelmű üzenettel szolgálnak arról, hogy a környezetvédelem valóban fontos-e a cég számára. Az ilyen eseményeken tudják leszűrni a vállalat külső és belső érintettjei, hogy a környezetvédelem valóban beépült-e a szervezet mindennapjaiba, vagy megmaradt egy jól kommunikálható marketingszlogennek.

Szakértői csapatunk segít végiggondolni a környezetbarát lehetőségeket a kávészünettől a vacsoráig, ezáltal segít megőrizni a szervezők hitelességét.