Rebarbara

Leírás
Az adatok 100 grammra vonatkoznak: energiatartalom 17 kcal, szénhidrát 3,3 g, fehérje 0,6 g, élelmi rost 4,4 g. Oxálsavtartalma 260-620 mg/ 100 g, emellett tartalmaz még almasavat és citromsavat is nagyobb mennyiségben. Víztartalma 94, 6 g. Ásványi anyagok közül káliumot ( 400 mg/ 100 g), kalciumot (14 mg/ 100 g), vasat és a vitaminok közül B1 ( 27 μg/ 100 g)-, B2 ( 30 μg/ 100 g)-, B6-vitamint, pantoténsavat, niacint, folsavat, karotint (0,7 mg/ 100 g), C-vitamint tartalmaz. Fogyaszthatjuk leves, mártás, kompót, lekvár formájában, illetve sütemények alapanyagaként.
Betakarítási hónapok

Május

Június