Leírás

Az adatok 100 grammra vonatkoznak: energiatartalma 57 kcal, fehérjetartalma 0,7 g, szénhidrát tartalma 14 g, víztartalma 84 g, zsírtartalma 0,3 g.  Ásványi anyagok közül: káliumot ( 65 mg/ 100 g), foszfort, kalciumot, magnéziumot, nátriumot, vitaminok közül: A, C-vitamint, folátot, niacint tartalmaz. Fogyaszthatjuk nyersen, főzve lekvár, szörp formájában és gyümölcsös sütemények alapanyagaként.

A bogyós gyümölcsökről általában elmondhatjuk, hogy élelmirost-tartalmuk hozzájárul a megfelelő bélműködéshez, ezenkívül érdemes megemlíteni a kiemelkedő C-vitamin és antioxidáns-tartalmukat. Antocianinok nevű fitonutriensekben is gazdagok, amelyek fogyasztásával csökkenthető a szív-és érrendszeri- valamint egyes daganatos betegségek mint pl. az emlő-, prosztata-, vastagbél,- végbéldaganatok kockázata.

Betakarítási hónapok

Augusztus
Július
Június

Most szezonális: