Leírás

Az adatok 100g-ra vonatkoznak: energiatartalma 32 kcal, szénhidrát tartalma 5,7 g, fehérje tartalma 1,6 g, zsír tartalma 0,2 g, élelmi rost tartalma 2,47 g, víztartalma 91,1 g. Ásványi anyagok közül káliumot, foszfort, kalciumot, cinket, nátriumot, vasat, kobaltot és a vitaminok közül B2-, B1-, C-, B6-vitamint, folsavat, biotint, niacint tartalmaz. 

A káposztafélék közös jellemzői:
gazdagok vitaminokban, mint pl. C-, B-vitaminokban, folátban és ásványi anyagokban. Jelentős a fitonutriens (olyan jótékony hatású vegyületek, amelyek a növényi eredetű ételekben található) tartalmuk, továbbá olyan kéntartalmú bioaktív anyagokat (izotiocianátok, glükózinolátok) tartalmaznak, amelyek daganatmegelőző hatásúak (fontos megjegyezni, hogy ezek az anyagok egy része hő hatására lebomlik vagy átalakul, ezért kíméletes hőkezelés javasolt, mint pl. gőzben főzés vagy párolás) Jó rostforrások, kis energiatartalmúak, ezért jól beilleszthetők fogyókúrába. A káposztaféléket fogyaszthatjuk salátaként, egytálételként, főzelékként, köretként, rakott, töltött, savanyított formában.

Betakarítási hónapok

Augusztus
Június
Július
November
Október
Szeptember
Május

Most szezonális: