Funky Pho - Júniústól ZÁRVA

Vietnámi levesük az Év legjobb street food-ja
Catering Cukormentes opció Gluténmentes opció Tejmentes opció Tojásmentes opció

Egy hely, ami azért van, hogy mosolyt csaljon a szád szegletébe egy olyan élménnyel, amit nem kapsz meg máshol. Túl többévnyi IT/ pénzügyi vendégszerepléssel az USA-ban és túl egy-két magyar start-upon, András és Éva leültek és elképzelték, hogy mitől is éreznék magunkat boldognak öt év múlva. Ennek az álmodozásnak jó részét tette ki az, hogy építsenek egy saját vállalkozást, mely tőlük és általuk működik és összefoglalja mindazt, amit a világból addig megismertek.

A tulajdonosok szeretik a jó dolgokat az életben, szeretnek jókat enni. Jártak kb. 50 országban és szerettek a kaján keresztül ismerkedni idegen kultúrákkal. Járták a piacokat, ettek Fokváros nyomornegyedében, amihez a körbeadott tejeskannából itták az ott helyben erjesztett „sört” és ettek homárt a Park Hyatt tetején Tokióban. Éltek másfél évig Ázsiában (innen a rajongás a pho és távol-keleti konyhák iránt) és Éva, Phonöknő Vietnam legjobb főzőiskoláiban tökéletesítette főzési tudományát mielőtt megnyitottak volna. A Funky Pho pont olyan, mint Éva és András. A hozzájuk hasonlóknak csinálták ezt a helyet. Azt várják, aki megelégszik egy „büfével”, ami sokszor zsúfolt, szól benne a zene, ahol nincs 500 km-ről idetalicskázott kisüveges ásványvíz-csoda, és ahol a végén vissza kell vinni a tálcát. Viszont nem elégszik meg a rutinból legyártott tucatáruval, a főnöki utasításba adott egyenmosollyal és fontos neki, hogy étteremlátogatásával a lehető legkisebb terhet rója a környezetre.

Éttermük egyike az ország első Fenntartható Éttermeinek és pho levesükkel elsőként érdemelték ki a nagy presztízsű Gault&Millau étteremkalauztól az Év legjobb street food-ja díjat többek közt. Vegetáriánus, glutén- és laktózmentes ételeket is kínálnak ízfokozó és mindenféle mesterséges adalékok nélkül, demokratikus árakon.

Galéria

Értékelések (0)