Cukormentes Gluténmentes Lefagyasztható Tojásmentes Vega
Elkészítési idő Leves
Elkészítési idő 30 perc
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Olcsó
Hány főre? 2 fő
Melyik évszak?

Hozzávalók

vaj 2 ek.
vastagabb és nagyobb póréhagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
frissen őrölt bors fél tk.
közepes méretű édesburgonya 3 db
zöldségleves alaplé 1,5 l
tejszín 2 dl
kurkuma fél tk.
kakukkfű 1 tk.
fél tk.
bio citrom leve (opcionális) negyed

Leírás

  1. A póréhagymát alaposan megmossuk, felkarikázzuk. A fokhagymát felaprítjuk.
  2. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a pórét és a fokhagymát, megszórjuk borssal és 10 percig alacsony lángon kevergetve megpároljuk.
  3. Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és a póréhoz adjuk.
  4. Felöntjük az alaplével és addig főzzük, amíg az édesburgonya megpuhul (méretétől függően kb. 20-25 perc).
  5. A levest összeturmixoljuk a tejszínnel és a fűszerekkel, igény szerint sóval, citromlével kerekítjük ki az ízeket.

 

A Valentin-napi menüt Vida Kata, a Babramegy blog szerzője állította össze. Külön-külön is megfőzhetőek, azonban együtt, a főétellel, salátával és a desszerttel adnak egy kerek, harmonikus menüt.

Fotó: Kőfaragó Zsuzsi