Gluténmentes Laktózmentes Lefagyasztható Maradékból elkészíthető Paleo Praktikus Tojásmentes Vega Vegán
Elkészítési idő Snack
Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Olcsó
Hány főre? 2 fő
Melyik évszak? , Ősz

Hozzávalók

Leírás

  1. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra.
  2. A céklákat nem pucoljuk meg, csak megmossuk és egyesével úgy alufóliába csomagoljuk, hogy mindegyik céklára ráöntünk egy kevés napraforgóolajat. 220 fokon 45-55 perc alatt a sütőben puhára sütjük (ezt előre is el lehet készíteni).
  3.  A kihűlt céklát meghámozzuk és a többi hozzávalóval együtt robotgépben simára pürésítjük, tálaláskor za'atarral szórjuk meg. Főtt tojással (0-ás vagy 1-es jelzésű), kovászos kenyérrel, zöldségekkel tálaljuk.

 

Babramegy blog receptje.

Fotó: Kőfaragó Zsuzsi