Gluténmentes Laktózmentes Lefagyasztható Maradékból elkészíthető Paleo Praktikus Tojásmentes Vega Vegán
Elkészítési idő Snack
Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Olcsó
Hány főre? 2 fő
Melyik évszak?

Hozzávalók

közepes méretű cékla fél kg
napraforgóolaj kb. két ek.
csicseriborsó konzerv 1 doboz
fokhagyma 1 gerezd
sűrű balzsamecet 2-3 ek.
olívaolaj 2-3 ek.
so, bors
za'atar (egy jellegzetes arab fűszerkeverék zöld fűszerekből, szezámmagból, szumakból és sóból) tálaláshoz: 1 ek.

Leírás

  1. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra.
  2. A céklákat nem pucoljuk meg, csak megmossuk és egyesével úgy alufóliába csomagoljuk, hogy mindegyik céklára ráöntünk egy kevés napraforgóolajat. 220 fokon 45-55 perc alatt a sütőben puhára sütjük (ezt előre is el lehet készíteni).
  3.  A kihűlt céklát meghámozzuk és a többi hozzávalóval együtt robotgépben simára pürésítjük, tálaláskor za'atarral szórjuk meg. Főtt tojással (0-ás vagy 1-es jelzésű), kovászos kenyérrel, zöldségekkel tálaljuk.

 

Babramegy blog receptje.

Fotó: Kőfaragó Zsuzsi