Cukormentes Gluténmentes Laktózmentes Vega
Elkészítési idő Főétel
Elkészítési idő 40 perc
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Olcsó
Hány főre? 2-3 fő
Melyik évszak? Nyár

Hozzávalók

olaj 2 ek
kaliforniai paprika vagy kápia paprika 1
tojás (0 vagy 1-es jelű) 4
paradicsomlé 2 dl
só, bors ízlés szerint
kömény 1/2 tk
kurkuma 1/2 tk
méz 1 tk
balzsamecet 1 tk
chili ízlés szerint

Leírás

A paradicsomokat egy tálba tesszük és leöntjük forrásban lévő vízzel. Pár percig hagyjuk állni, majd átrakjuk őket hideg vízbe. Ezután könnyen le tudjuk húzni a héjukat. Amikor ezzel végeztük, apró kockákra daraboljuk őket.

Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát. Majd puhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát a fűszerekkel együtt.

Végül a paradicsomot, paradicsompürét is hozzákeverjük a mézzel, balzsamecettel együtt. 15-20 perc alatt sűrűre főzzük. Az utolsó percekben adjuk hozzá a spenótot.

A zöldséges alapba mélyedéseket készítünk és beleütjük a tojásokat, és addig főzzük még a tojások fehérjéje meg nem szilárdul, a sárgája viszont folyós marad. (Természetesen a zöldségek körét tovább bővíthetjük pl. cukkinivel, padlizsánnal. Esetleg a tojás elhagyásával vega egytálételként is fogyasztható.)

Sarnyai Tünde receptje