Meggyes-mákos piskóta








Hozzávalók
darált mák | 100 g |
liszt | 100 g |
porcukor | 100 g |
bio tojás | 1 db |
vaj | 50 g |
vaníliás cukor | 1 csomag |
sütőpor | 1 csomag |
tej | 2 dl |
só | 1 csipet |
cukor | 1 ek |
keményítő | 1 ek |
Leírás
A kimagozott meggyet az egy evőkanál cukorral összekeverjük és félre tesszük.
A tojást a vajjal és a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal habosra keverjük, majd lassan hozzáadjuk a lisztes-sütőporos keveréket váltakozva a tejjel és a mákkal.
A cukrozott meggyet kinyomkodjuk és összekeverjük az egy kanál keményítővel.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztánkat, majd megszórjuk a meggyel.
200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig süssük. Ízlés szerint a kihűlt piskótát porcukorral megszórhatjuk.
Sarnyai Tünde receptje