Gyümölcsös Vega
Elkészítési idő 45 perc
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Megfizethető
Hány főre? 15-20 szelet
Melyik évszak? Nyár

Hozzávalók

darált mák 100 g
liszt 100 g
porcukor 100 g
bio tojás 1 db
vaj 50 g
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
tej 2 dl
1 csipet
cukor 1 ek
keményítő 1 ek

Leírás

A kimagozott meggyet az egy evőkanál cukorral összekeverjük és félre tesszük.

A tojást a vajjal és a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal habosra keverjük, majd lassan hozzáadjuk a lisztes-sütőporos keveréket váltakozva a tejjel és a mákkal.

A cukrozott meggyet kinyomkodjuk és összekeverjük az egy kanál keményítővel.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztánkat, majd megszórjuk a meggyel.

200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig süssük. Ízlés szerint a kihűlt piskótát porcukorral megszórhatjuk.

Sarnyai Tünde receptje