Desszert
gluténmentes
Gyümölcsös
Tojásmentes
Vega
Könnyű
Ősz , Tél ,
Megfizethető

Hozzávalók

2 db nagyobb körte
1 ek. olívaolaj
1 ek. vaj
1 ek. rozmaring
2 ek. méz
15 dkg kézműves sajt (camambert, lágy és félkemény sajtok, tehén és kecskesajt vegyesen)

Elkészítés

  1. A körtéket megmossuk, nyolcadokra vágjuk és kivágjuk a csumáját.
  2. Egy serpenyőben alacsony lángon felhevítjük az olajat és a vajat, majd hozzáadjuk a körtéket és lassan pirítjuk őket. Pár perc után hozzáadjuk a mézet és a rozmaringot és addig forgatjuk őket, amíg minden szeletet egységesen körbe vesz a mézes, fűszeres máz.
  3. Ha megpirultak a felszeletelt sajtokkal együtt tálaljuk.

 

A Valentin-napi menüt Vida Kata, a Babramegy blog szerzője állította össze. Külön-külön is megfőzhetőek, azonban együtt, a levessel, főétellel és a salátával  adnak egy kerek, harmonikus menüt.

Fotó: Kőfaragó Zsuzsi