Leves
Cukormentes
gluténmentes
Lefagyasztható
Tojásmentes
Vega
30 perc
Könnyű
2 fő
Ősz , Tél ,
Olcsó

Hozzávalók

2 ek. vaj
1 db vastagabb és nagyobb póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
fél tk. frissen őrölt bors
3 db közepes méretű édesburgonya
1,5 l zöldségleves alaplé
2 dl tejszín
fél tk. kurkuma
1 tk. kakukkfű
fél tk.
negyed bio citrom leve (opcionális)

Elkészítés

  1. A póréhagymát alaposan megmossuk, felkarikázzuk. A fokhagymát felaprítjuk.
  2. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a pórét és a fokhagymát, megszórjuk borssal és 10 percig alacsony lángon kevergetve megpároljuk.
  3. Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és a póréhoz adjuk.
  4. Felöntjük az alaplével és addig főzzük, amíg az édesburgonya megpuhul (méretétől függően kb. 20-25 perc).
  5. A levest összeturmixoljuk a tejszínnel és a fűszerekkel, igény szerint sóval, citromlével kerekítjük ki az ízeket.

 

A Valentin-napi menüt Vida Kata, a Babramegy blog szerzője állította össze. Külön-külön is megfőzhetőek, azonban együtt, a főétellel, salátával és a desszerttel adnak egy kerek, harmonikus menüt.

Fotó: Kőfaragó Zsuzsi