Saláta
Cukormentes
gluténmentes
Laktózmentes
Nyers
Paleo
Tojásmentes
Vega
Vegán
30 perc
Könnyű
2 fő
Tavasz , Ősz , Tél ,
Olcsó

Hozzávalók

fél tk.
1 ek. sherry ecet
3 ek. dióolaj
1 db kisebb lilahagyma
3 ek. dió
1 fej fejessaláta (megmosva, külső levelek eltávolítva, torzsája kivágva)

Elkészítés

  1. Az ecetben elkeverjük a sót, hozzáadjuk az olajat és addig keverjük amíg egy egységes öntetet nem kapunk. A lilahagymát apróra felvágjuk és hozzáadjuk az öntethez. 15 percig állni hagyjuk, hogy a hagyma elveszítse erejét.
  2. A diós egy serpenyőben megpirítjuk, majd kisebb darabokra aprítjuk.
  3. Egy salátás tálba helyezzük a saláta leveleket, meglocsoljuk az öntettel és megszórjuk a pirított dióval.

 

A Valentin-napi menüt Vida Kata, a Babramegy blog szerzője állította össze. Külön-külön is megfőzhetőek, azonban együtt, a levessel, főétellel és a desszerttel adnak egy kerek, harmonikus menüt.

Fotó: Kőfaragó Zsuzsi