Snack
gluténmentes
Laktózmentes
Lefagyasztható
Maradékból elkészíthető
Paleo
Praktikus
Tojásmentes
Vega
Vegán
1 óra 30 perc
Könnyű
2 fő
Ősz , Tél ,
Olcsó

Hozzávalók

fél kg közepes méretű cékla
kb. két ek. napraforgóolaj
1 doboz csicseriborsó konzerv
1 gerezd fokhagyma
2-3 ek. sűrű balzsamecet
2-3 ek. olívaolaj
so, bors
tálaláshoz: 1 ek. za'atar (egy jellegzetes arab fűszerkeverék zöld fűszerekből, szezámmagból, szumakból és sóból)

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra.
  2. A céklákat nem pucoljuk meg, csak megmossuk és egyesével úgy alufóliába csomagoljuk, hogy mindegyik céklára ráöntünk egy kevés napraforgóolajat. 220 fokon 45-55 perc alatt a sütőben puhára sütjük (ezt előre is el lehet készíteni).
  3.  A kihűlt céklát meghámozzuk és a többi hozzávalóval együtt robotgépben simára pürésítjük, tálaláskor za’atarral szórjuk meg. Főtt tojással (0-ás vagy 1-es jelzésű), kovászos kenyérrel, zöldségekkel tálaljuk.

 

Babramegy blog receptje.

Fotó: Kőfaragó Zsuzsi