Leves
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
Vega
Vegán
kb. 5 perc
Könnyű
2 fő
Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

4 db kovászos uborka
2-3 dl kovászos uborkalé
1 dl víz
1 csokor friss kapor
frissen őrölt bors
2 dl görög joghurt (elhagyható)

Elkészítés

Öt perc alatt kész ez a kánikulában életmentő kalóriaszegény finomság – minden szempontból energiatakarékos, a konyhát sem melegíti.

Az uborkákat vágjuk nagyobb darabokra, adjuk hozzá a megmosott kaprot, öntsük föl az uborkalével, borsozzuk, és botmixerrel dolgozzuk krémesre. Ha túl sűrű, vízzel hígítsuk. Így is nagyon jó, de aki krémesen szereti, turmixolás előtt tegyen bele görög joghurtot is. Öt perc alatt kész! Tálalás előtt érdemes legalább 2 órán át a hűtőben pihentetni. Persze saját készítésű kovászos uborkából az igazi!

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány