Cukormentes Gluténmentes Laktózmentes Praktikus Vega
Elkészítési idő Főétel
Elkészítési idő 45 perc
Nehézségi fok Közepes
Költségek Olcsó
Hány főre? 6 fő
Melyik évszak? Egész évben

Hozzávalók

Leírás

A burgonyát meghámozzuk és kb. fél centi széles szeletekre vágjuk. Egy edényben olajat melegítünk, és a krumplit puhára sütjük benne (egyszer-kétszer megforgatjuk sütés közben).

Közben a hagymákat meghámozzuk, felaprítjuk. Mikor a krumpli megsült, lyukacsos kanállal kivesszük az edényből és az olajban megfonnyasztjuk a hagymát. Amikor kész, szintén lyukacsos kanállal kivesszük az olajból, és a krumplihoz tesszük.

A tojásokat villával kicsit felverjük, hozzáadjuk a sót. A tojást hozzáöntjük a krumplihoz és hagymához, óvatosan megforgatjuk. Várunk 10-15 percet, hogy a krumpli kicsit beszívja a tojást.

Az olajat közepes lángon melegítjük, majd az edénybe öntjük a keveréket. Körülbelül 10 percig sütjük, vigyázva, hogy oda ne égjen. Amikor a tortilla teteje még puha, de már nem folyós, lehúzzuk a tűzről, és egy tányér segítségével megfordítjuk úgy, hogy ami eddig a teteje volt, most az edény aljára kerüljön. Tovább sütjük körülbelül 5 percig.

Ha elkészült, hagyjuk, hogy kihűljön. Hagyományosan tortaszeletként tálaljuk, akár szendvicsben, akár önmagában.

Varga Judit receptje