Főétel
Húsos
Laktózmentes
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
kb. 40-45 perc
Könnyű
4-5 fő
Tél ,
Olcsó

Hozzávalók

1 fej kelkáposzta
300 g pulyka darált hús
100 g bulgur (vagy köles, hajdina)
só, bors, kömény
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db nagyobb tojás
1 l paradicsomlé

Elkészítés

1. A darált húst összekeverjük az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a tojással, bulgurral és a fűszerekkel.

2. A kelkáposztát megmossuk és leveleire szedjük, majd megtöltjük a töltelékkel.

3. A maradék káposztát csíkokra vágjuk és a fazék aljára pakoljuk, majd jöhetnek rá a töltött káposztalevelek. Az egészet felöntjük paradicsomlével. (Ha nem lepi el akkor vízzel pótoljuk a hiányzó mennyiséget.) Ha úgy érezzük, hogy nem elég ízletes a káposzta leve akkor nyugodtan fűszerezzük.

Sarnyai Tünde receptje