Gluténmentes
Laktózmentes
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Tojásmentes
Vega
Vegán
kb. 35-45 perc
Könnyű
4-6 fő
Ősz , Tél ,
Megfizethető

Hozzávalók

1 csésze főtt csicseri
1 csésze sült v. főtt tökhús
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
1 teáskanál őrölt kömény
1-2 teáskanál frissen facsart bio citromlé
só ízlés szerint
2 evőkanál tökmag a tetejére

Elkészítés

Maradék sült tökből gyorsan kész a tökös csicserikrém – különösen télen remek A-vitaminos fehérjeforrás.

A kockákra vágott sült vagy főtt tökhúst a lecsepegtetett, főtt csicserivel és a többi hozzávalóval együtt turmixold krémesre. Ha túl sűrű, néhány kanál hideg vízzel alaposan elvegyítve lazíthatod, ha túl híg, a vizet megkötő szezámkrémmel sűrítheted a krémet. Tetejére csorgass némi extra szűz olívaolajat, szórd meg száraz serpenyőben pirított tökmaggal. Kész is a kedvenc A-vitaminos, fehérjedús szendvicskrém. (Ínyenceknek ajánlott némi gyömbérrel és frissen facsart naranccsal megbolondítva is kipróbálni.)

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány