Főétel
Cukormentes
Tojásmentes
Vega
20 perc
Könnyű
2
Egész évben
Olcsó

Hozzávalók

5-6 gerezd Fokhagyma
1 db Sárgarépa
1 db Hagyma
200 ml Tejszín
2 ek Tökmagkrém
Ízlés szerint Só, bors
Kb 2 ek Olaj
250 gr Tészta (durum tésztával tojásmentes fogás lesz)

Elkészítés

A fokhagymát és a hagymát apróra, a sárgarépát vékony karikára vágjuk. A tésztát feltesszük főni.

A répát közepes lángon megsütjük az olajon. Amikor elkezd megbarnulni, az edény szélére húzzuk, és elkezdjük a hagymákkal dinsztelni az edény közepén. Összekeverjük a hagymákkal a répát, lehúzzuk a tűzről.

Egy lábasban összekeverjük a tejszínt a tökmagkrémmel, borsozzuk. Közepes lángon felmelegítjük, és hozzáadjuk a hagymás keveréket. Ízlés szerint sózzuk, és nem engedjük leégni.

Kifőzött tésztára tesszük és jóízűen elfogyasztjuk.