Snack
Gluténmentes
Laktózmentes
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Tojásmentes
Vega
Vegán
kb. 35-45 perc
Könnyű
4-6 fő
Tél ,
Olcsó

Hozzávalók

1 kg sütőtök
1-1,5 pohár (2 dl) cukor
1 pohár dióbél
fahéj, szegfűszeg
0,5 bio citrom frissen facsart leve

Elkészítés

A sütőtök egészséges téli csemege, édességként is remek fogás. Fehérjedús dióval társítva gyorsan kész ez az egyszerű, közkedvelttörök csemege.

A meghámozott, kimagozott tököt kb. 2 cm-es kockákra vágva egy nagyobb lábosba halmozzuk, meglocsoljuk a citromlével, ízlés szerint meghintjük a fűszerekkel, a cukorral, alaposan összeforgatjuk, majd kis lángon lefedve addig pároljuk, amíg a tök főzés közben enegedett leve elpárolog. Ha már puhul, óvatosan forgassuk, hogy ne törjük péppé a kockákat (bár az íze törten is ugyanolyan jó). Ha kész, hagyjuk kihűlni. Száraz serpenyőben néhány percig pirított, apróra tört dióval megszórva tálaljuk.

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány