Főétel
Gluténmentes
Halas
Laktózmentes
Praktikus
Séf recept
Tojásmentes
kb. 40 perc
Könnyű
2 fő
Egész évben
Megfizethető

Hozzávalók

2-2 szelet halfilé személyenként
olívaolaj
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
citromlé
5-6 szem burgonya
só, bors, petrezselyem vagy rozmaring

Elkészítés

Egészséges és finom egytálétel – ízlés szerint fűszerezhető, gazdagítható zöldségekkel.

A halat tegyük kevés fokhagymás-citromleves-olívaolajos pácba addig, amíg a többi hozzávalót előkésztjük. A tepsit vagy jénait kenjük be olívaolajjal, tegyük bele a karikákra vágott krumplit és vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd tegyük rá a halat. Az egészet locsoljuk meg a páclével. Az edényt fedjük le fóliával, és kb. 180 fokos sütőben süssük fél órán át (amíg a krumpli megpuhul). Vegyük le a fóliát, és süssük ropogós pirosra.
Gazdagíthatjuk zöldségekkel, például rózsáira szedett brokkolival, kakikákra vágott sárgarépával, spenóttal, zöld ceruzababbal, és kínálhatjuk fokhagymamártással vagy friss salátával.
Süthetjük úgy is, hogy a halat két réteg krumplikarika közé tesszük.

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány