Gluténmentes Halas Laktózmentes Praktikus Séf recept Tojásmentes
Elkészítési idő Főétel
Elkészítési idő kb. 40 perc
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Megfizethető
Hány főre? 2 fő
Melyik évszak? Egész évben

Hozzávalók

Leírás

Egészséges és finom egytálétel - ízlés szerint fűszerezhető, gazdagítható zöldségekkel.

A halat tegyük kevés fokhagymás-citromleves-olívaolajos pácba addig, amíg a többi hozzávalót előkésztjük. A tepsit vagy jénait kenjük be olívaolajjal, tegyük bele a karikákra vágott krumplit és vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd tegyük rá a halat. Az egészet locsoljuk meg a páclével. Az edényt fedjük le fóliával, és kb. 180 fokos sütőben süssük fél órán át (amíg a krumpli megpuhul). Vegyük le a fóliát, és süssük ropogós pirosra.
Gazdagíthatjuk zöldségekkel, például rózsáira szedett brokkolival, kakikákra vágott sárgarépával, spenóttal, zöld ceruzababbal, és kínálhatjuk fokhagymamártással vagy friss salátával.
Süthetjük úgy is, hogy a halat két réteg krumplikarika közé tesszük.

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány
 

Photo by Spencer Selover from Pexels