Leves
Halas
Praktikus
Séf recept
Tojásmentes
kb. 45 perc
Könnyű
4 fő
Egész évben
Megfizethető

Hozzávalók

90 dkg harcsafilé
5 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
1-2 dl tejföl
1-2 kanál teljes őrlésű bioliszt
1 db bio citrom
sok tárkony, kevés só, bors
(és ha szezonja van, 1 db paradicsom, vagy télen szárított paradicsom)

Elkészítés

Egyszerűen elkészíthető pikáns halleves hazai harcsából.

A vajat felolvasztjuk, beletesszük a csíkokra vágott harcsafilét, a finomra vágott vöröshagymát, és néhány percig pároljuk. Kb. 1 liter vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk, és mielőtt készre fő, gazdagon megszórjuk tárkonnyal (és ha szezonja van, beletesszük az apróra vágott paradicsomot, vagy a szárítottat apróra vágva). A lisztből a tejföllel laza habarást készítünk, és néhány percig még forraljuk vele a levest. Tálaláskor citromlével ízesítjük.

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány