Gyümölcsös Maradékból elkészíthető Praktikus Séf recept Vega Vegán
Elkészítési idő Egyéb
Elkészítési idő kb. 20-25 perc
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Olcsó
Melyik évszak? Ősz

Hozzávalók

Leírás

1. Szilvás sütőtöklekvár csípős paprikával
A megsült tököt kikaparom a héjából.
A kiolvadt szilvát a levével együtt felforralom, hozzáadom a sütőtököt, és botmixerrel pürésítem. Újra felforralom, és főzöm kb. 10 percig, vagy amíg kellően sűrűnek találom. A vége felé ízesítem csípős paprikával.
Ha nem elég édes a tök, akkor mézet lehet hozzá adni.
 
2. Szilvás sütőtöklekvár mentával
Ugyanúgy készül, mint az első, csak vaníliás cukorral és frissen felvágott mentával ízesítem a végén.
 
3. Szilvás-marcipános sütőtöklekvár
Ugyanúgy készül, mint az első, csak marcipánt aprítok bele, és addig főzöm, amíg a darabok felolvadnak. De ha darabos marad a marcipán, az se baj, izgalmas lesz tőle.
 
 
Tippek:
- A lekvár forrón üvegbe téve, száraz dunsztba állítva tartósítható, de erre nálunk még sose volt szükség, mivel kis adagokat csinálok - általában maradék sütőtökből, - és elfogy gyorsan.
- Még nem próbáltam, de jó lehet rozmaringgal, keserű csokival, sőt csokisan-csípősen is.
- Ugyanezek a receptek elkészíthetők krémlevesnek is. Így vizet kell hozzá adni, és egy kis sót, meg egy kis mézet, hogy ne legyen vízízű.
 
A képen a marcipános változat látható.
 
 
Horváthné Kocsis Angéla receptje
Készült a MIHE Mosonszolnoki Ifjúságért Hagyományőrző Egyesület Márton napi Libázás és Lekvárkóstoló c. programjára.