Főétel
Tészta
Laktózmentes
Lefagyasztható
Maradékból elkészíthető
Tojásmentes
Vega
1 óra
Könnyű
4
Ősz , Tél ,
Olcsó

Hozzávalók

400 g sütőtök
500 g (rozs)liszt
100 g spenót
fél fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek. vaj
ízlés szerint só,bors
ízlés szerint szerecsendió

Elkészítés

A sütőtököt szeleteljük fel és süssük meg a sütőben, amíg puha nem lesz. Egy villa segítségével hámozzuk meg és hagyjuk kihűlni. Ezután mehet bele a liszt egy csipet só, bors és szépen dolgozzuk össze a tésztát. Három részre osztjuk a tésztát, majd hengereket gyűrűnk, én egy villa segítségével szoktam levágni a gnocchikat. Ahhoz, hogy olyan szép kis mintás legyen én mindig egy villát használok, annak a hátoldalával egy gyors mozdulattal húzok rajta egyet és szépen be is mintázódik.  Felteszünk vizet főni egy lábasban és sót teszünk bele, amint felforrt, a lobogó vízbe dobjuk a gnocchikat, amikor feljönnek kivesszük egy kanál segítségével és szűrőbe tesszük, hogy lecsöpögjön. A vajat egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk, ebbe belereszeljük a fokhagymát. Hagyjuk, hogy kicsit megpiruljon és bejárja ez az illat a konyhát, ezután tegyük bele a megmosott, lecsöpögtetett spenótot. A fokhagymás spenótos szószon átforgatjuk és hagyjuk, hogy picit megpiruljon. Tálaláskor meglocsolhatjuk tökmagolajjal.

Császár Nóra, a Fenyőmag slow food blog szerzőjének receptje