Sült paprikás sárgarépa krémleves
Gluténmentes
Laktózmentes
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
Tojásmentes
Vega
Vegán
Leves
25-30 perc
Egyszerű
Olcsó
2 fő
Nyár, Ősz
Hozzávalók
Leírás
1. A paprikát előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük. Majd meghámozzuk.
2. Közben az olajon az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát, fokhagymát. Kb. 5 percig tovább pároltjuk, majd hozzáadjuk a meghámozott sült paprikát, balzsamecetet és felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk és készre főzzük.
3. Amikor megfőtt összeturmixoljuk. Pirított kenyérkockával, friss kakukkfűvel díszítve tálaljuk.
Sarnyai Tünde receptje