Leves
gluténmentes
Laktózmentes
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
Tojásmentes
Vega
Vegán
25-30 perc
Könnyű
2 fő
Nyár , Ősz ,
Olcsó

Hozzávalók

2 evőkanál olaj
1 db kápia vagy pritamin paprika
1 db közepes fej vöröshagyma
3-4 db sárgarépa
1 evőkanál balzsamecet
2 gerezd fokhagyma
friss kakukkfű
só, bors
1 l zöldségalaplé (ha nincs alaplevünk finom lesz akkor is ha vízzel öntjük fel)

Elkészítés

1. A paprikát előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük. Majd meghámozzuk.
2. Közben az olajon az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát, fokhagymát. Kb. 5 percig tovább pároltjuk, majd hozzáadjuk a meghámozott sült paprikát, balzsamecetet és felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk és készre főzzük.
3. Amikor megfőtt összeturmixoljuk. Pirított kenyérkockával, friss kakukkfűvel díszítve tálaljuk.

Sarnyai Tünde receptje