Főétel
gluténmentes
Húsos
Laktózmentes
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
Tojásmentes
kb. 30-35 perc
Könnyű
2-3 fő fő
Ősz , Tél ,
Olcsó

Hozzávalók

300 g csirkemell
½ fej lilakáposzta
2 evőkanál kristálycukor
1-2 evőkanál balzsamecet
kömény, só, bors
2 evőkanál olaj
150 g köles
zöldség (zöldborsó, zöldbab…)

Elkészítés

1. A cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott káposztát. Amikor összeesett a káposzta hozzáadjuk a balzsamecetet és a fűszereket, majd készre pároljuk.

2. A zöldségeket kevés olajon átfuttatjuk, majd hozzáadjuk a kölest, fűszerezzük és kétszeres mennyiségű vízben készre főzzük.

3. A csirkemelleket fűszerezzük, majd kevés olajon készre sütjük.

Sarnyai Tünde receptje