Főétel
Gluténmentes
Praktikus
Tojásmentes
Vega
40 perc
Könnyű
4 fő
Ősz , Tél ,
Olcsó

Hozzávalók

1,5 kg burgonya
25 dkg spenótlevél (fagyasztott is jó)
egy csomag szárzeller
5 dkg házi sült vaj
3 ek. házi vaj
2 dl házi tej
1 dl házi tejföl
2 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika, kurkuma vagy curry

Elkészítés

A spenótleveket alaposan megmossuk és 1 ek. vajon a fokhagymával és a tejjel puhára pároljuk. A krumplit hámozzuk, daraboljuk, megfőzzük, leszűrjük, hozzáadjuk a spenótot, a sült vajat és a tejfölt, sóval és borssal ízesítjük, botmixerrel pürésítjük. A sült vaj piacokon beszerezhető, enyhén sajtos ízt kölcsönöz az ételnek, isteni finom! Ha nem találunk, elhagyható, de kár lenne kihagyni.

A zellerszárat 1-2 cm-es kockákra daraboljuk és 2 ek. vajon megpirítjuk egy kevés sóval. Félidőben jöhet hozzá a pirospaprika és a kurkuma.

Tálaláskor a zellert a pürére halmozzuk.

Gyuris Anett receptje