gluténmentes
Laktózmentes
Praktikus
Séf recept
Vega
Vegán
kb. 1-1,5 óra
Könnyű
4 fő
Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

2 csésze főtt csicseri
1½ csésze friss spenót
3 gerezd fokhagyma
¼ csésze extra szűz olívaolaj
2 evőkanál olaj
2 evőkanál frissen facsart bio citromlé
½ teáskanál

Elkészítés

A főtt csicseriborsót szűrjük le (a levét tegyük félre), a spenótot szűrőbe téve alaposan mossuk meg, és vágjuk le a vastagabb szárait, a fokhagymát vágjuk kisebb darabokra. Az előkészített hozzávalókat botmixerrel vagy turmixba téve dolgozzuk krémesre. Fűszerezzük, és ha túl sűrű lett, keverjünk bele némi csicseri-főzőlevet.

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány