Főétel
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
Vega
1-1,5 óra
Könnyű
2
Ősz ,
Megfizethető

Hozzávalók

A tócsnihoz:
2 db sárgarépa
1 db tojás (ha nem elég adhatunk még hozzá)
1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
só, kömény friss kakukkfű
olaj
Sült zöldségekhez:
2 db cékla
1 db édesburgonya
1 evőkanál olaj
1 evőkanál balzsamecet
friss kakukkfű, bazsalikom, oregánó
Salátához :
ruccola
paradicsom
balzsamecet

Elkészítés

1. A tócsnihoz a sárgarépát meghámozzuk, lereszeljük és összekeverjük a tojással, fűszerekkel, liszttel.
2. A sült zöldségekhez a zöldségeket meghámozzuk és vékony karikára vágjuk, majd az olajjal, balzsamecettel, fűszerekkel összekeverjük. (Sózni akkor fogjuk amikor már megsült, így lesz ropogós a zöldségünk.) Sütőpapírral bélelt tepsibe 180 fokon készre sütjük.
3. Miközben sül a zöldség a sütőben a tócsnikat megformázzuk egy kanál segítségével és kevés olajon megsütjük.
4. A salátához a ruccolát, paradicsomot összekeverjük a balzsamecettel.

Sarnyai Tünde receptje