Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
Snack
1 óra
Könnyű
4 fő
Egész évben
Megfizethető

Hozzávalók

30 g vaj
35 g liszt
160 ml tej
4 db tojás
120 g ricotta
40 g parmezán
1 teáskanál mustár
só, bors
friss oregánó

Elkészítés

  1. A vajat egy edényben fölolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és 1-2 percig kevergetjuk.
  2. Hozzáöntjük a tejet és addig főzzük amíg egy jól keverhető masszát nem kapunk.
  3. A masszát levesszük a tűzhelyről és hozzá keverjük a sót, borsot, oregánót, mustárt, ricottát, reszelt parmezánt és a tojások sárgáját.
  4. Amikor ezzel megvagyunk a tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a sajtos masszához keverjük.
  5. Kivajazott, kilisztezett formába öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.

     

      Sarnyai Tünde receptje