Főétel
Gluténmentes
Húsos
Laktózmentes
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
Tojásmentes
kb. 45 perc
Könnyű
4 fő
Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

2 db padlizsán
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
300 g darált pulykacomb
só, bors
friss bazsalikom, oregánó, kakukkfű
6 dl paradicsompüré (ha nem lenne elég akkor vízzel pótolhatjuk a hiányzó mennyiséget)

Elkészítés

1. A padlizsánt vékony szeletekre vágjuk és besózzuk. Állni hagyjuk.

2. Közben az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, felöntjük a paradicsomlével és készre főzzük.

3. A padlizsánból kioldódott barnás levet felitatjuk, ezzel akadályozzuk meg, hogy keserű legyen.

4. Hőálló tálba rakunk egy kis paradicsomos ragut és erre rakjuk rá a padlizsánt, majd újra a ragut és ezt addig folytatjuk míg el nem fogy, viszont arra figyeljünk, hogy a raguval zárjuk a sort.

5. Előmelegített 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. (Akkor van kész, amikor megpuhult a padlizsán.)

Sarnyai Tünde receptje