Praktikus Séf recept Snack
Elkészítési idő Egyéb
Elkészítési idő 1 óra
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Megfizethető
Hány főre? kb. 25-30 db
Melyik évszak? Ősz

Hozzávalók

Leírás

A lisztet, a cukrot és a sót és a zsiradékkal elmorzsoljuk. A tejben felfuttajuk az élesztőt és a tojással együtt a lisztes keverékhez adjuk. Gyors mozdulatokkal tésztát dagasztunk, majd kis 40 g-os gombócokat formázunk és egy tálcán letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük őket. Másnap oválisra nyújtjuk a tésztákat, 35 g tölteléket rakunk mindegyikbe, feltekerjük, kiflivé formázzuk, lekenjük tojássárgájával és hűvösben hagyjuk megszáradni, majd tojásfehérjével is, szintén hűvösben hagyjuk megszáradni. 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon további 5-10 percig sütjük őket. A diótöltelékhez a darált diót, barna cukrot, vizet, aszalt sárgabarackot, egy nagy csipet fahéjat és ha van akkor egy fél narancs héját adjuk, ezt felfőzzük, majd kihűtjük.

Recept : Szunai Dóri a Projektműhelytől​​